Werkcode: 204617

Skyline Dordrecht, stadsgezicht van mooie oude historische stad of binnenstad, Nederland

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Andere wensen?
gratis verzending!
Skyline Dordrecht, stadsgezicht van mooie oude historische stad of binnenstad, Nederland van Frank Peters

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Omschrijving

Dordrecht is een mooie oude historische stad met een prachtig historisch centrum of binnenstad en een schitterende skyline. Op deze foto is de Groothoofdspoort te zien met de karakteristieke koepel of toren. De kade heet Groothoofd. De poort is één van de overgebleven stadspoorten van Dordrecht en een Dordts hoogtepunt in oude architectuur. In de gevel van de poort is de Dordtse stedenmaagd afgebeeld. Dordrecht wordt omgeven door water en is een eiland. Vanaf het Groothoofd kijk je uit op het drierivierenpunt waar Beneden Merwede, Oude Maas en Noord samen komen. Het is het drukst bevaren knooppunt in Europa en moeilijk manoeuvreren. Vroeger moest ook nog eens tol worden betaald en de stad had stapelrecht. Hier komt de uitdrukking: 'Hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt' vandaan. In de panden naast de poort is Bellevue Groothoofd gevestigd, ook wel hotel Bellevue genoemd, waar eigenaar, topkok, meesterkok Ad Janssen een hotel, brasserie en restaurant runt. Aan de andere kant is wijnbar petit cafe 't Verloren Hart gevestigd van onderneemster en zangeres Heidy van Toorn alias Nicole.

Over Frank Peters

Wil je een unieke foto aan de muur waarmee je je visite of je klanten verrast? Een mooi landschap of een indrukwekkende skyline in je huiskamer of op kantoor? Bekijk dan de foto's in mijn webshop. Onlangs heb ik de Dutch Mountain Film Festival fotowedstrijd gewonnen, een 2e plaats behaald in de Fotowedstrijd.eu en finaleplaatsen bereikt in de internationale 'Outdoor Photographer of the Year' en 'Travel Photographer of the Year' competities. Ik behoor als één van de weinige niet-Italianen tot 'The Great Photographers of the Dolomites' en werk onder meer voor Bergen Magazine en dagblad Trouw.

Alle werken